Elektrisch Aangedreven Betonmixers

Opmaak 1

‘Groene’ alternatieven met een aanzienlijke kostenbesparing

Ruim een decennium geleden is Mulder Europe begonnen met de ontwikkeling van een betonmixer welke elektrisch wordt aangedreven. Inmiddels biedt Mulder Europe 3 verschillende elektrisch ondersteunde aandrijfvormen aan:

Mulder EcoDrive Betonmixer

De Mulder EcoDrive laat een betonmixer geheel elektrisch draaien. Tijdens het laden bij de betoncentrale en gedurende het wassen op de wasplaats draait de Mulder EcoDrive op krachtstroom en tijdens het wachten, transport en lossen zorgt een compacte generator voor de aandrijving. Een universele, waterdichte 63A stekker in het stopcontact en het bekende plug & play principe treedt onmiddellijk in werking. Simpel, veilig en bovenal kostenbesparend.

De Mulder EcoDrive is een duurzame ontwikkeling die volledig aansluit bij de steeds strenger wordende Euro-normering voor het toelaten van bouwverkeer in binnenstedelijke gebieden. Naast een brandstofreductie zorgt de Mulder EcoDrive tevens voor een aanzienlijke vermindering in de uitstoot van fijnstof (NOx) en CO2.


Mulder Electric-Drive (Hybride) Betonmixer

Bij deze variant is er naast de hydrauliek aandrijving een accupakket met een elektrische aandrijving opgebouwd. De accu kan 's nachts worden opgeladen zodat overdag de trommel elektrisch wordt aangedreven. Dit is met name erg prettig tijdens laden en lossen want als het voertuig niet rijdt, schakelt de verbrandingsmotor van de truck uit en is er dus geen CO2 uitstoot. Mocht er onverhoeds onvoldoende stroom zijn of treden storingen op, dan neemt de dieselmotor het automatisch over.

Naast een aanzienlijke brandstofbesparing heeft deze hybride versie als groot voordeel dat er stil en schoon kan worden gewerkt.


Duurzame Zero Emission Mixer Trailer

Voorheen werden traileropbouwen aangedreven door hydrauliek van de trekker of door een separate dieselmotor. De Zero Emission Trailer Aandrijving is een volledig elektrische aandrijving voor de betonmixer.

Het gebruik van de Zero Emission Trailer Aandrijving is eenvoudig. Het systeem wordt geactiveerd middels het omdraaien van de contactsleutel. De systeemstatus verschijnt op het bedieningsscherm en op dat moment is de traileropbouw klaar voor gebruik. Of de chauffeur nu werkt met een conventionele aandrijving of met een elektrische aandrijving, het gebruik van de traileropbouw blijft ongewijzigd. Gedurende het werk neemt de batterijspanning af en als de kritische zone bereikt is, wordt de chauffeur automatisch door een signaal gewaarschuwd.

‘s Nachts wordt de Zero Emission Trailer Aandrijving bijgeladen middels een automotive Mennekes type 2 stekker.

Bespaar brandstofkosten, reduceer de CO2 uitstoot en draag bij aan een betere werk- en leefomgeving..

Voor meer informatie raden wij u aan rechtstreeks contact met ons op te nemen of het contactformulier toe te sturen. Zie contactpagina.

 

Technische specificaties
Motorvermogen: 110 kW
Accupakket vermogen: 50 kWh of 60 kWh
Accupakket type: LifePO4
Laadvermogen: 11 kW tot 22 kW
Draaitijd: 6 uur tot 12 uur*
Laadtijd: 3 uur tot 6 uur
Laadaansluiting: Mennekkes type 2 – 400 Vac 32A

*Draaitijd afhankelijk van de betonsamenstelling