Heijmans investeert in een elektrische stationaire Mulder mixer

Published by HansStok on

Het bouwbedrijf wil in 2023 CO2-neutraal zijn en om dat te bereiken zetten ze fors in op vermindering van de eigen uitstoot onder andere door te investeren in elektrisch materieel. De nieuwste aanwinst is een RB-9E30 elektrische stationaire mixer. De stationaire mixer wordt gebruikt om op de bouwplaats betonmortel of Grout te bewaren, zodat de truckmixer met chauffeur niet op de bouwplaats hoeft te blijven staan. De stationaire mixer kan ook gebruikt worden voor transport van betonmortel of Grout per boot of spoor.

Deze 9m3 stationaire mixer is voorzien een stevig grondframe zodat deze op onverharde ondergrond geplaatst kan worden. Verplaatsen kan met een shovel, door gebruik te maken van de kokergaten in het frame of het A- hijsframe indien een kraan voorhanden is. De waterinstallatie in uitgevoerd met een aluminium 600 litertank, elektrische waterpomp en gegalvaniseerde waterleidingen met messing spuitkoppen.
De besturingskast met 63 Ampère aansluiting en opbergkist zijn uitgevoerd is RVS. De LED werklamp is geplaats op uitschuifbaar statief. Ook een radiografische afstandsbediening ontbreekt natuurlijk niet.
Afremmen van de mixerdrum gebeurt regeneratief door de elektromotor. De energie die vrijkomt bij het afremmen wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnet.
Wij danken Heijmans voor deze opdracht en hopen hiermee een steentje bij te dragen aan hun doelstelling om in 2023 CO2-neutraal zijn.