Met pensioen? Broers Janus (72) en Ber (66) werken lekker door, en ze zijn lang niet de enigen

Published by HansStok on

Bij Flora Boskoop staan woensdagmiddag twee betonmixers voor de deur. Ber krijgt hier een afscheidsfeestje, hoewel hij dus weer terugkomt, en dat gaat niet zonder zijn favoriete mixers.

Dat de receptie in het Floragebouw wordt gehouden, stond als een paal boven water, want ‘dat zou nergens anders kunnen’. ,,Ons bedrijf, Mulder Europe, heeft hier jarenlang gezeten, voordat we naar Dordrecht gingen. Zelf hebben wij hier ook heel lang gewerkt”, blikt Ber terug. Janus heeft zelfs nog een tijdje vlakbij gewoond. ,,Mulder had een paar bedrijfswoningen, hier op de Parklaan.”

Het verhaal van de broers is er een van ‘twee handen op één buik’. Janus, de oudste, was altijd iets eerder, maar allebei kozen de broers voor de betonmixers.

,,Hoe dat ging? Nou, we hebben allebei op de technische school in Gouda gezeten, en van daaruit konden we naar de bedrijfsopleiding van Mulder. Een dag leren, vier dagen werken. Dat hebben we allebei gedaan.”

 

Lees het hele artikel hier: https://www.ad.nl/werk/met-pensioen-broers-janus-72-en-ber-66-werken-lekker-door-en-ze-zijn-lang-niet-de-enigen~aaf2d3fb/